Díjátadó Gálaebéd
Dúzsi Tamás
az „Év Bortermelője Magyarországon 2014” borász tiszteletére
Dúzsi Tamás a 2014-es Év Bortermelője
A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj 2015-ben is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet.
2015-ben a Gálaebéd február 8-án, vasárnap 12.00 órakor a Corinthia Hotel Budapest Báltermében és Valletta különtermében (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.) kerül megrendezésre.
Idén, csak úgy mint a korábbi években, rendezvényünk díszvendége dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke!
Jegyeket – korlátozott számban – a Magyar Bor Akadémia irodájától IDE KATTINTVA lehet igényelni.
A belépő ára: 38 100,- Ft / Fő (30 000,- Ft + 27% Áfa).
A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik. Ennek során vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 5 borász remek borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül majd sor. A Himnusz elhangzása után MBA elnöki köszöntő, majd laudáció, végül az oklevél kerül átadásra. A díjazott köszönő szavait követően a műsorvezető átinvitálja a vendégeket a Valetta terembe, a gálaebéd elfogyasztására.
Canapes és Borászok az I. felvonásban
(A „canapes” Bolyki Péter executive chef irányításával, a Corinthia Hotel Budapest konyháján készülnek)
Libamáj crème brűlée mazsolás brióssal - Bolyki János
Bolyki Meta Téma 2012
Bolyki Egri Bikavér 2012
Citromfüves tonhal wasabi espumával - Borbély Tamás
Borbély Badacsonyi Kéknyelű selection 2013
Borbély Badacsonyi Olasz rizling limited selection 2013
Kecskesajt panna cotta cékla pürével és pisztáciával - Dúzsi Tamás
Dúzsi Szekszárdi Cabernet franc rosé 2013
Dúzsi Szekszárdi Kékfrankos válogatás 2011
Dúzsi Szekszárdi Syrah válogatás 2009
Lassan sült nyúl terrine birsalma zselével – Koch Csaba
Koch Hajós Bajai Cserszegi Fűszeres 2014
Koch Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2011
Véres hurka nyalóka csicsókával - Szőke Mátyás
Szőke Mátrai Sauvignon Blanc 2014
Szőke Mátrai Amerlot 2011
Az ültetett formában bonyolított ebéd négy fogása az Év Bortermelője boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei közreműködésével készül, melynek köszönhetően gazdag ételkínálat várja a vendégeket.
Az ízek mesterei: Daniel O’Shea – sous chef,Alabárdos Étterem, Budapest; Kerekes Sándor – chef, Őshonos Delikát, Budapest; Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba; Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád.
II. felvonás: Az ebéd fogásai és borai:
Előétel - Saláta fogás
Marinált csuka tarka marinált zöldségekkel
(Daniel O’Shea – sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest)
Dúzsi Szekszárdi Olaszrizling 2013
Leves fogás
Rozéhoz álmodott galamb consommé rózsaszín betétekkel
(Kerekes Sándor – chef, Őshonos Delikát, Budapest)
Dúzsi Szekszárdi Syrah Rosé 2013
Szárnyas fogás
Pentaton kacsarétes „Combja – melle – mája – tepertője - hája”
(Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba)
Dúzsi Pentaton Cuvée 2009
Pecsenye fogás
Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással
(Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád)
Dúzsi Görögszó Cuvée 2007
Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a Bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre, valamint a korábbi Év Bortermelője címet kiérdemelt kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.
III. Felvonás: Desszertek – Sajt és Sonka kóstoló
(A desszerteket, a Corinthia Hotel executive chefje, Bolyki Péter irányításával készülnek el. Kóstolhatóak még a Szega Foods által összeállított magyar és külföldi válogatott ínyenc sajt- és sonkafalatok és a Ricci Café kávékülönlegességei.)
Desszertek:
Tonka crème brűlée, Pisztáciás málnás macaron, Opera szelet, Panna cotta, Csokoládé krém, Sárgabarackos profiterol, Sült citromos tortácska, Csokoládés-málnás szelet, Sajttorta, Epres krém, Mandulás-szilvás kosár, Fehér csokoládé krém mangóval, Meggyes Clafouti.
Korábbi Év Bortermelőinek kóstolható borai:
Árvay János - Tokaji Furmint "Szabi" 2013
Áts Károly - Áts Cuvée 2013
Bock József - Capella Cuvée 2008
Dr. Lőrincz György - "Napbor" Egri Csillag 2013; "Áldás" Egri Bikavér 2012
Frittmann János - Rosé Cuvée 2014; Rajnai rizling
Gál Tibor - Egri Bikavér 2011
Gálné Dignisz Éva - Szigetújfalusi Kékfrankos rozé 2014; Szigetújfalusi Olasz rizling 2014
Garamvári Vencel - Chateau Vincent Brut Natur Magnum 2007
Gere Attila - Villányi Cabernet franc Selection 2009
Kamocsay Ákos - Neszmélyi Chardonnay Páskom-dűlő 2013; Neszmélyi Pinot noir rosé 2014
Konyári János - Cabernet franc Evangelista 2011; Jánoshegyi Kékfrankos 2013; Loliense vörös 2012
Légli Ottó - Landord 2011
Malya Ernő - Nyakas Budai Sauvignon blanc 2014; Nyakas Menádok Budai Chardonnay 2011
Polgár Zoltán - Polgár Cuvée 2009
Szepsy István - Tokaji Szamorodni 2009
Takler Ferenc - Kékfrankos Reserve 2012; Bartina Cuvée 2009.
Thummerer Vilmos - Bokréta Egri Cuvée 2013; Egri Bikavér Superior 2009
Tiffán Ede - Grande Selection 2008
Vesztergombi Ferenc - Királylány 2014; Turul 2014
Vida Péter - Szekszárdi Öregtőkék Kadarkája 2013; Hidaspetre Kékfrankos 2011
Az ünnepi hangulat nélkülözhetetlen eleme volt a színvonalas muzsika, ami észrevétlenül szőtte át a program sokszínű elemeit, de alkalmanként, mint főszereplő szórakoztatott.
Fellépők:
Mikó István Jászai Mari-díjas színművész,
Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész,
Varga Klári színművész, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagja,
Suha Kálmán zeneszerző - gitárművész,
Rusz Milán színművész, a Magyarországi Szerb Színház igazgatója.
A program gördülékeny menetét irányítja, a fellépőket bemutatja, a házigazda és a műsorvezető tisztét betölti:
Mécs Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Magyar Bor Akadémia tagja és
Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus, a Magyar Bor Akadémia tagja.
Jegyeket – korlátozott számban – IDE KATTINTVA lehet igényelni.
A belépő ára: 38 100,- Ft / Fő (30 000,- Ft + 27% Áfa).
Támogatók:
Szega foods | SmartVineyard | Ricci Caffé |
Kékkúti Ásványvíz Zrt. - San Pellegrino és Aqua Panna ásványvizek |