Díjátadó Gálaebéd
Dúzsi Tamás
az „Év Bortermelője Magyarországon 2014”  borász tiszteletére


_ZZS7827_1

Dúzsi Tamás a 2014-es Év Bortermelője

A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj 2015-ben is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet.

2015-ben a Gálaebéd február 8-án, vasárnap 12.00 órakor a Corinthia Hotel Budapest Báltermében és Valletta különtermében (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.) kerül megrendezésre.
Idén, csak úgy mint a korábbi években, rendezvényünk díszvendége dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke!

Jegyeket – korlátozott számban – a Magyar Bor Akadémia irodájától IDE KATTINTVA lehet igényelni.
A belépő ára: 38 100,- Ft / Fő (30 000,- Ft + 27% Áfa).

 

galaebed_2015_1kep_600_325

 

A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik. Ennek során vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 5 borász remek borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül majd sor. A Himnusz elhangzása után MBA elnöki köszöntő, majd laudáció, végül az oklevél kerül átadásra. A díjazott köszönő szavait követően a műsorvezető átinvitálja a vendégeket a Valetta terembe, a gálaebéd elfogyasztására.


galaebed_2015_3kep_600_200

 
Canapes és Borászok az I. felvonásban
(A „canapes” Bolyki Péter executive chef irányításával, a Corinthia Hotel Budapest konyháján készülnek)

Libamáj crème brűlée mazsolás brióssal  - Bolyki János
Bolyki Meta Téma 2012
Bolyki Egri Bikavér 2012

Citromfüves tonhal wasabi espumával - Borbély Tamás
Borbély  Badacsonyi Kéknyelű selection 2013
Borbély Badacsonyi Olasz rizling limited selection 2013

Kecskesajt panna cotta cékla pürével és pisztáciával -  Dúzsi Tamás
Dúzsi Szekszárdi Cabernet franc rosé 2013
Dúzsi Szekszárdi Kékfrankos válogatás 2011
Dúzsi Szekszárdi Syrah válogatás 2009

Lassan sült nyúl terrine birsalma zselével – Koch Csaba
Koch Hajós Bajai Cserszegi Fűszeres 2014
Koch Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2011

Véres hurka nyalóka csicsókával  - Szőke Mátyás
Szőke Mátrai Sauvignon Blanc 2014
Szőke  Mátrai Amerlot 2011

Az ültetett formában bonyolított ebéd négy fogása az Év Bortermelője boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei közreműködésével készül, melynek köszönhetően gazdag ételkínálat várja a vendégeket.

Az ízek mesterei: Daniel O’Shea  – sous chef,Alabárdos Étterem, Budapest; Kerekes Sándor – chef, Őshonos Delikát, Budapest; Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba; Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád.

 galaebed_2015_2kep_590_320

 

II. felvonás: Az ebéd fogásai és borai:

Előétel - Saláta fogás
Marinált csuka tarka marinált zöldségekkel
(Daniel O’Shea  – sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest)
Dúzsi Szekszárdi Olaszrizling 2013

Leves fogás
Rozéhoz álmodott galamb consommé rózsaszín betétekkel
(Kerekes Sándor – chef, Őshonos Delikát, Budapest)
Dúzsi Szekszárdi Syrah Rosé 2013

Szárnyas fogás
Pentaton kacsarétes „Combja – melle – mája – tepertője - hája”
(Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba)
Dúzsi Pentaton Cuvée 2009

Pecsenye fogás
Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással
(Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád)
Dúzsi Görögszó Cuvée 2007

Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a Bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre, valamint a korábbi Év Bortermelője címet kiérdemelt kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.

 

galaebed_2015_5kep_600_200

III. Felvonás: Desszertek – Sajt és Sonka kóstoló
(A desszerteket, a Corinthia Hotel executive chefje, Bolyki Péter irányításával készülnek el. Kóstolhatóak még a Szega Foods által összeállított magyar és külföldi válogatott ínyenc sajt- és sonkafalatok és a Ricci Café kávékülönlegességei.)

Desszertek:
Tonka crème brűlée, Pisztáciás málnás macaron, Opera szelet, Panna cotta, Csokoládé krém, Sárgabarackos profiterol, Sült citromos tortácska, Csokoládés-málnás szelet, Sajttorta, Epres krém, Mandulás-szilvás kosár, Fehér csokoládé krém mangóval, Meggyes Clafouti.


Korábbi Év Bortermelőinek kóstolható borai:
Árvay János - Tokaji Furmint "Szabi" 2013
Áts Károly - Áts Cuvée 2013
Bock József - Capella Cuvée 2008
Dr. Lőrincz György - "Napbor" Egri Csillag 2013; "Áldás" Egri Bikavér 2012
Frittmann János - Rosé Cuvée 2014; Rajnai rizling
Gál Tibor - Egri Bikavér 2011
Gálné Dignisz Éva - Szigetújfalusi Kékfrankos rozé 2014; Szigetújfalusi Olasz rizling 2014
Garamvári Vencel - Chateau Vincent Brut Natur Magnum 2007
Gere Attila - Villányi Cabernet franc Selection 2009
Kamocsay Ákos - Neszmélyi Chardonnay Páskom-dűlő 2013; Neszmélyi Pinot noir rosé 2014
Konyári János - Cabernet franc Evangelista 2011; Jánoshegyi Kékfrankos 2013; Loliense vörös 2012
Légli Ottó - Landord 2011
Malya Ernő - Nyakas Budai Sauvignon blanc 2014; Nyakas Menádok Budai Chardonnay 2011
Polgár Zoltán - Polgár Cuvée 2009
Szepsy István - Tokaji Szamorodni 2009
Takler Ferenc - Kékfrankos Reserve 2012; Bartina Cuvée 2009.
Thummerer Vilmos - Bokréta Egri Cuvée 2013; Egri Bikavér Superior 2009
Tiffán Ede - Grande Selection 2008
Vesztergombi Ferenc - Királylány 2014; Turul 2014
Vida Péter - Szekszárdi Öregtőkék Kadarkája 2013; Hidaspetre Kékfrankos 2011


Az ünnepi hangulat nélkülözhetetlen eleme volt a színvonalas muzsika, ami észrevétlenül szőtte át a program sokszínű elemeit, de alkalmanként, mint főszereplő szórakoztatott.

 

Fellépők:

Mikó István Jászai Mari-díjas színművész,
Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész,
Varga Klári színművész, a debreceni  Csokonai Nemzeti Színház tagja,
Suha Kálmán zeneszerző - gitárművész,
Rusz Milán színművész, a Magyarországi Szerb Színház igazgatója.



galaebed_2015_4kep_600_325



A program gördülékeny menetét irányítja, a fellépőket bemutatja, a házigazda és a műsorvezető tisztét betölti:

Mécs Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Magyar Bor Akadémia tagja és
Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus, a Magyar Bor Akadémia tagja.
 

Jegyeket – korlátozott számban – IDE KATTINTVA lehet igényelni.
A belépő ára: 38 100,- Ft / Fő (30 000,- Ft + 27% Áfa).

 

Támogatók:

szega_logo Smart_Vineyard_official_logo_black ricci_caffe_138_138
Szega foods    SmartVineyard     Ricci Caffé
     
   EXE-BOLLO-COLORI-HD  
        Kékkúti Ásványvíz Zrt. -
San Pellegrino és Aqua Panna ásványvizek
 

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu