„Év Bortermelője 2012” -  Díjátadó Gálaebéd

Áts Károly borász tiszteletére

ats_2012_2_1
Áts Károly a 2012-es Év Bortermelője

 

A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj 2013-ban is ünnepélyes keretek között került átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet.

A 2013-as évi rendezvény díszvendége Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke volt!

„Aki egyszer megkóstolja a tokaji csodát, az örömöt és boldogságot érez” - vallja Áts Károly, az ünnepelt borász. Az ünnep alatta a borász művész barátai működtek közre: Eperjes Károly, Mécs Károly, a Vivat Bacchus és Ákos, Micheller Myrtill és Pintér Tibor.

A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődött, mely során a vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhették a 2012-es kiemelkedő teljesítményt nyújtó termelőinek, az öt jelöltnek -Áts Károly, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva, Heimann Zoltán- remek borait.

Az ünnepi ebéd során a korábbi évekhez hasonlóan az ebéd elkészítésében a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei vállalták a közreműködést, melynek köszönhetően gazdag ételkínálat várta a vendégeket.

Az ízek mesterei voltak: Ádám Csaba chef, Kereskedőház Café & Restaurant - Szentendre; Fülepi Kálmán chef, NU Bisztró; Bolyki Péter chef, Corinthia Hotel Budapest; Györffy Árpád chef, Aranykaviár Étterem; Sárközi Ákos chef, Borkonyha Étterem; Takács Lajos chef, tulajdonos, Olimpia Étterem; Vidák Zoltán chef, Rókusfalvy Fogadó - Etyek.

 

_T7C4136_1 _T7C4084_1 _T7C4191_1

 

Az ebéd  négy fogása az Év Bortermelője boraira komponálva nemzetközi hírű gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közreműködésével készült:

1. Fogás – Hideg előétel: Füstillatú leső-harcsa aranykaviár koronával és „paprikás krumplival”
Ádám Csaba chef, Kereskedőház Café & Restaurant - Szentendre
Takács Lajos chef, tulajdonos, Olimpia Étterem
Royal Tokaji Aszú 5 puttonyos Kékcímkés 2008

2. Fogás – Meleg előétel: Tönköly rizottó kamillás velőhabbal és tintás ropogóssal
Sárközi Ákos chef, Borkonyha Étterem
Royal Mézesmály Furmint 2009

3. Fogás – Főfogás: Porhanyós marha hátszín csicsókapürén, vargányás kolbásszal
Fülepi Kálmán chef, NU Bisztró,
Vidák Zoltán chef, Rókusfalvy Fogadó - Etyek
Royal Szent Tamás Furmint 2010

4. Fogás - „desszert”: Hízott kacsamáj - zserbó
Györffy Árpád chef, Aranykaviár Étterem
Royal Betsek Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007


Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a bálteremben kerültek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílt némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és a korábbi években, az Év Bortermelője címet kiérdemelt borászok nagyszerű borainak ízlelgetésére.

Panorama2

 

Média főtámogató:

juventus-logo-vektoros_NEMUJ

Támogatók:

 

szega_logo ROSSI--a-gourmet-caffé---KERETES EXE-BOLLO-COLORI-HD MMG-embléma-(színes)
    Szega foods         Rossi Caffé    San Pellegrino  Magyar Mezőgazdaság


            

Keressen minket

Tel:+361 203 8507 | Email: magyarborakademia@gmail.com