Borest a Bor Akadémián

A Magyar Bor Akadémia ünnepi rendezvényének programja

2018. november 22., csütörtök 18.00 óra (érkezés és regisztráció 17.30 órától)

Magyar Mezőgazdasági Múzeum – Barokk épületszárny; Budapest, XIV. kerület, Városliget, Vajdahunyadvár
Együttműködő partner: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

 

A Magyar Bor Akadémia több mint két évtizede elkötelezett képviselője a hazai borkultúra fejlesztésének. Tagjai a szőlész és borász szakma elismert és nagy tudású, hiteles képviselői, valamint a magyar társadalom értékes, megbecsült személyiségei.
Hosszú évek óta szervezzük a Borest a Bor Akadémián rendezvényt, amely két ünnepi programelemre épül:

 

A rendezvény széles borkínálatát változatos büfévacsora egészíti ki, a szezonalitás jegyében liba étkekre is hangoltan.

 

borest_2018_kep1_600_380 

Az esemény nyilvános, az akadémia tagságán kívül a borkultúra iránt érdeklődő minden kedves vendéget szívesen fogadunk! Hiszünk abban, hogy a borest méltó környezetet biztosít az Év Bortermelője díj öt jelöltjének és a határon túli magyar borászok bemutatkozására, kiváló boraik kóstolására.

 A részvételi díj bruttó 9 600 Ft/fő
(Az ár tartalmazza a korlátlan borkóstolást, a büfévacsorát és a részvételi lehetőséget a kísérőprogramon.)
 
 Jegyek még korlátozott számban, elővételben EZEN AZ OLDALON rendelhetők.

  borest_2018_kep2_600_380 

Részletes program:

 
18:00
Megnyitó és a külhoni borászok képviselőinek köszöntése. 

18:15 - "Az Év Bortermelője 2018" cím öt jelöltjének bemutatkozása rendhagyó módon, Antal Gábor bor kommunikációs szakértő közreműködésével.

19:00 Különleges borok kóstolója. A kínálat gerincét a Magyar Bor Akadémia által meghirdetett, „Az Év Bortermelője 2018” cím idei öt jelöltjének legszebb borai alkotják.  További kínáló pultoknál határon túli magyar borászok nyújtanak izgalmas válogatást történelmi borvidékeink érmes boraiból.

A finom borokhoz büfévacsora keretében ízletes, változatos, hideg és meleg falatok kerülnek felszolgálásra:

Sós falatok
Sokmagvas és burgonyás pogácsa
Füstölt sajtos mini croissant
Szezámos-káposztás hasé
Pestos masni

Hideg falatok
Libatepertő
Kacsamell, céklás sütőtökös bulgur saláta
Áfonyás libamájas pástétom
Sólet krém, füstölt fürjtojás
Padlizsánkrémmel töltött pogácsa falatok
Házi sonka és Parasztsajt (helyszínen szeletelve)

Meleg ételek
Sonkába gyöngyölt jércemell, zsálya, gerslis rizottó
Tépett liba burger, vörösboros lilahagyma lekvár
Hamis libanyak, hideg tökfőzelék
Ludaskása
Vargányás vaddisznópörkölt, dödölle
Birsalmás-sütőtökös rakott tészta

Saláták
Fejes saláta
Almás-zelleres saláta, pirított dió
Tejfölös uborkasaláta
Házi csalamádé


22:00 A Borest zárása.

borest_2018_kep3_600_417  

Keressen minket

Tel:+361 203 8507 | Email: magyarborakademia@gmail.com