Gálaebéd Balla Géza, az „Év Bortermelője Magyarországon 2018-ban” borász tiszteletére

galaebed2_2018_910_607(Gálaebéd 2018-ban)

 

A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet.

A Gálaebéd 2019. február 10-én, vasárnap 12.00 órakor a Corinthia Hotel Budapest Báltermében és Valletta különtermében (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.) kerül megrendezésre.

Idén, mint a korábbi években, rendezvényünk díszvendége dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke lesz.

Jegyeket a rendezvényre itt rendelhet
(A belépő ára: 40 640,- Ft / Fő (32 000,- Ft + 27% Áfa).

gomb_jegyrendeles

 

A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik, mely során a vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 5 borász remek borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül sor. A Himnusz elhangzása után a Magyar Bor Akadémia elnöke mond köszöntőt, majd laudáció következik, végül az oklevél kerül átadásra. A gálaebéd a Valletta teremben kerül felszolgálásra.

Az gálaebéd négy fogása az Év Bortermelője boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei közreműködésével készül, melynek köszönhetően gazdag és különleges ételsor várja a vendégeket.

A fogások után a desszert a Bálteremben kerül felszolgálásra, ahol a korább Év Bortermelője díj nyertes borászainak borai is bemutatásra kerülnek.

A fogásokat és a desszertet készítik:

  • Mogyorósi Gábor chef és Nyikos Dániel sous chef (Alabárdos Étterem, Budapest)
  • Jászai Tibor executive chef és Papp Balázs sous chef (Gerlóczv Kávéház, Budapest)
  • Kegyes Péter chef és Nagy Péter sous chef (La Fiesta Party Service)
  • Kerekes Sándor chef (Gléda Étterem, Budapest)
  • Feith Attila executive sous chef (Hotel Corinthia Budapest)

A rendezvény örökös koordináló konyhafőnöke:

  • Ványi László chef (Thermal Hotel Visegrád)

    etelek_1200_400

 

További részletek hamarosan!

 

Keressen minket

Tel:+361 203 8507 | Email: magyarborakademia@gmail.com