Borest a Bor Akadémián

A Magyar Bor Akadémia ünnepi rendezvényének programja


2019. november 22., péntek
Pesti Vigadó – 1051 Budapest, Vigadó tér 2
Együttműködő partner: Magyar Művészeti Akadémia

 Borest_910_541

A Magyar Bor Akadémia több mint két évtizede elkötelezett képviselője a hazai borkultúra fejlesztésének. Tagjai a szőlész és borász szakma elismert és nagy tudású, hiteles képviselői, valamint a magyar társadalom értékes, megbecsült személyiségei.
Hosszú évek óta szervezzük a Borest a Bor Akadémián rendezvényt, amely két ünnepi programelemre épül:

 

Az esemény nyilvános, az akadémia tagságán kívül a borkultúra iránt érdeklődő minden kedves vendéget szívesen fogadunk! Hiszünk abban, hogy a borest méltó környezetet biztosít az Év Bortermelője díj öt jelöltjének és a határon túli magyar borászok bemutatkozására, kiváló boraik kóstolására.

 A részvételi díj bruttó 9 900 Ft/fő
(Az ár tartalmazza a korlátlan borkóstolást, a büfévacsorát és a részvételi lehetőséget a kísérőprogramon.)

 

JEGYVÁSÁRLÁS EZEN AZ OLDALON (2019. november 19 12.00 óráig!)

 

 

A résztvevőknek a borokhoz és az alkalomhoz illő liba gasztronómiát felvonultató büfé vacsorával is kedveskednek a szervezők.


Menü:

Sós falatok 

Sokmagvas és burgonyás pogácsa

Füstölt sajtos mini croissant

Szezámos-káposztás hasé

 

BORKOCSOLYÁK A BÜFÉASZTALRÓL KÍNÁLVA

 

Hideg falatok

Libamáj paté, szilva jam, kalács

Libatepertő

Füstölt kacsamell sonka, szezámolaj

Szarvasgombás töltött tojás

 

Látványpult

Fehérborban áztatott Sódar sonka

Házi paprikás szalámi

Hazai Parasztsajtok (Ficsor Árpád)

Kecskesajt válogatás (BeZso Tanya - Szakács Zsolt)

Kiegészítők: olajos magvak, aszalt gyümölcsök, friss zöldségek, baguett falatok

 

Meleg ételek

Toszkán csirke caprese, jázmin rizs

Mini kacsaburger (tépett kacsahús, lilahagyma lekvár)

Liba zúza „pejsli”, szalvétagombóc

Ludaskása

Szarvas pörkölt, túrós csusza (a helyszínen befejezve)

Vega töltött káposzta, gersli

 

Saláták

Tépett zöldsaláta, tokaji balzsam vinaigrette

Paraszt saláta

Majonézes káposztasaláta

Házi csalamádé

 

Desszertek

Mákos guba mousse

Klasszikus somlói galuska

Mini mézes krémes és lúdláb tortafalat

Erdei gyümölcs kocka



A vendégek színvonalas szórakoztatásáról a Magyar Művészeti Akadémia két ösztöndíjas művésze és egy népdalénekes művészei gondoskodnak.

 

Művészek, akik elkápráztatják a nagyérdeműt

 borest_2019_fellepok_1200_569

Aki a szívünket simogatja: Balogh Melinda népdalénekes
Balogh Melinda a 2000-es évek közepe óta jól ismert énekese a táncház mozgalomnak. Tagja volt a Hírös, a Hegedűs és a Rekontra zenekarnak, továbbá a Magyarvista Social Club produkciónak. A kezdetektől különösen foglalkoztatja az erdélyi cigányság népzenéje és a cigányok éneklési stílusa. Friss szólóalbuma, a Napkerék is ennek jegyében született, a lemezre felkért kiváló zenész gárda közreműködésével.

Aki a lelkünkre hat: Takács Bence versmondó
Takács Bence Ervin, a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjas versmondója, előadóművész, a TV2 Mokka műsorának műsorvezetője. Számos önálló irodalmi est létrehozója, melyek közül kiemelkedő Ferencz Évával, az egykori Kobzos Kiss Tamással és Szakcsi Lakatos Bélával létrehozott zenés, versmondó estje. Két gyermek édesapja, a Latinovits Zoltán Diákszínpad örökös tagja, Kazinczy-díjas tanár. Sokszínű tehetség, hiszen többszörös magyar bajnok evezős és a Testnevelési Főiskolát is elvégezte.

Aki a fülünknek kedveskedik: Kiss Balbinat Ádám hegedűművész
Kiss Balbinat Ádám Sepsiszentgyörgyön született. A kolozsvári zeneiskolában kezdett el hegedülni, kiemelkedő tehetségének köszönhetően 13 éves korától pedig már Budapesten folytatta klasszikus zenei tanulmányait. Később felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem muzikológia szakára, majd a Zeneakadémia népi hegedű szakos hallgatója lett. 2014-ben magyar népművészet és közművelődés kategóriában Junior Prima Díjas, 2017-ben pedig elnyerte az 1. Kalotaszegi Prímásverseny különdíját.

 borest_1008x756

 

 

 

Keressen minket

Tel:+361 203 8507 | Email: magyarborakademia@gmail.com