KULTURÁLT BORFOGYASZTÁS AZ EGÉSZSÉGÜNKRE
A BOR = KULTURA + EGÉSZSÉG !
A Magyar Bor Akadémia fő szerepe
Prezentálni a bort mint egy fontos társadalmi kultúra elemének aktív eleme
Nevelni és ösztönözni tiszteletre és mértékletes fogyasztásra azokat a választó embereket, akik a bor fogyasztását a barátokkal és a családdal, jó ételek mellé választják, hogy érezzék az ízek harmóniáját, érezzék a bort és felfedezzék egyedi karakterét.
Hangsulyozni hogy ezzel hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, valamint az alkohollal és más kábítószerekkel kapcsolatos ártalmak csökkentéséhez ill. kiküszöböléséhez.
Hangsulyozni hogy ezzel hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, valamint az alkohollal és más kábítószerekkel kapcsolatos ártalmak csökkentéséhez ill. kiküszöböléséhez.
A Magyar Bor Akadémia tudományos bizonyítékokra, oktatásra és önszabályozásra alapozva szervezi és képessé teszi a borszakembereket arra, hogy a bort felelősségteljesen mutassák be, miközben felhívja a figyelmet és az ismereteket az egészséges ivási szokásokra, a mértékletes borfogyasztásra, és inspirálja a fogyasztókat a bor és az egészséges életmód élvezetére.
Kulturált Borfogyasztás 2024
SOTE NET díszterem
2024. április 11.
Koch Csaba
Kulturált borfogyasztást népszerűsítő események 2023-ban
MATE Georgikon Campus
2023. november 7., Keszthely
Borbély Tamás 2020, Baranyai Péter (Garamvári Vencel 2006)
MATE Károly Róbert Campus
2023. november 21., Gyöngyös
ifj. Szőke Mátyás (id. Szőke Mátyás 2017); Lamport József (Thummerer Vilmos 1995), Dr. Lőrincz György 2009
MATE Kaposvári Campus
2023. november 16., Kaposvár
Mészáros Pál 2016, Dúzsi Tamás 2014
MATE Budai Campus
2023. november 13., Budapest
Frittmann János 2007, Szöllősi Ágnes (Szöllősi Mihály 2015), Kukola Zoltán (Törley)
Budapesti Corvinus Egyetem
Bárdos Sarolta, Borbély Tamás, Kukola Zoltán, Miklós Csaba, Vesztergombi Csaba
Szegedi Tudományegyetem
Nyikos István, Bock József, Koch Csaba, Vesztergombi Csaba
Pécsi Tudományegyetem
Koch Csaba, Vesztergombi Csaba, Borbély Tamás, Gál Csaba