„Ősszel is Balaton sétáló kóstoló és mesterkurzus”

A Bor és Piac magazin november elejére egy balatoni borokat bemutató sétáló borkóstolót és ezzel párhuzamosan két órás mesterkurzust szervez.

Az „Ősszel is Balaton” c. rendezvényen bemutatásra kerülnek az autentikus fajták – Olaszrizling, Kéknyelű, Furmint, Szürkebarát 25 balatoni borászat részvételével.

A „bort mértékkel” – kulturált borfogyasztást és borkultúrát / borgasztronómiát népszerűsítő előadásokra is sor kerül nemzetközi kitekintéssel, hazai és külföldi szaktekintélyek részvételével. A mesterkurzuson foglalkozunk a dűlőszelekcióval, továbbá azzal, hogy milyen rezisztens fajtákat telepíthet a borász, a klímaváltozással összhangban. Valamint összehasonlíthatják a felvidéki és a balatoni Olaszrizlingeket.

A rendezvény időpontja: 2023. november 4. 15:00- 21:00

A mesterkurzus időpontja: 16:00 – 18:30

Helyszíne: Pannónia Kulturális Központ Balatonalmádi, Városház tér 4.

A Magyar Bor Akadémia tagjai számára szakmai jegyeket biztosítunk – sétáló borkóstoló 5000 Ft, mesterkurzus: 3000 Ft kedvezményes áron – amelyet az alábbi linken igényelhetnek: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScffFITg0m0uU-bLkb5SVzV9_qge4uCwHVxQcbMMQj7Mcw-sg/viewform

A helyszín kiválóan megközelíthető a Balatonalmádi vasútállomástól kb. 3-5 perc sétával, így az esemény végén vonattal is hazautazhatnak. Az első száz jelentkezőnek tudunk jegyet biztosítani a sétáló kóstolóra, a mesterkurzusra 40 jegy áll rendelkezésünkre. További részletek: https://borespiac.hu/2023/10/04/osszel-is-balaton-2/