A Magyar Bor Akadémia hagyományos ünnepi rendezvényének programja
2021. november 25., csütörtök (kapunyitás: 17.30)
Pesti Vigadó – 1051 Budapest, Vigadó tér 2.
A Magyar Bor Akadémia több mint két évtizede elkötelezett képviselője a hazai borkultúra fejlesztésének. Tagjai a szőlész- és borász szakma elismert és nagy tudású, hiteles képviselői, valamint a magyar társadalom értékes, megbecsült személyiségei.
Hosszú évek óta szervezzük a Borest a Bor Akadémián rendezvényt, amely két ünnepi programelemre épül:
- Az Év Bortermelője díjra jelölt borászok bemutatkozása és boraik kóstolója
- A Csávossy György Kárpát-medencei Borverseny érmet nyert borainak nyilvános kóstolója, a határon túli történelmi borvidékek bemutatkozása
Az est házigazdája: Miklósa Erika operaénekesnő, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli tagja.
Az esemény nyilvános, a Bor Akadémia tagságán kívül a borkultúra iránt érdeklődő minden kedves vendéget szívesen látunk!
Hiszünk abban, hogy a borest méltó környezetet biztosít az Év Bortermelője díj öt jelöltjének és a határon túli magyar borászok bemutatkozására, kiváló boraik kóstolására.
A részvételi díj bruttó 15 000 Ft/fő, mely átutalással a Magyar Bor Akadémia 12010501-01599242-00100007 számlaszámára (Raiffeisen Bank Zrt.) előre fizetendő.
(Az ár tartalmazza a korlátlan borkóstolást, a büfévacsorát és a részvételi lehetőséget a kísérőprogramon.)
A Magyar Bor Akadémia tagjainak a rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
A vendégek színvonalas szórakoztatásáról Miklósa Erika operaénekes és kísérete gondoskodik
A résztvevőknek a borokhoz és az alkalomhoz illő gasztronómiát felvonultató büfévacsorával is kedveskednek a szervezők.
Menü
Sós falatok
BORKOCSOLYÁK A BÜFÉASZTALRÓL KÍNÁLVA
Hideg falatok
Kacsamáj terrine kékáfonya lekvárral
Libatepertő
Sajtos aranchini
Parajos, gomás és póréhagymás quiche lorraine V
Látványpult
Fehérborban áztatott Tányér sonka
Házi paprikás szalámi
Hazai Parasztsajtok (Ficsor Árpád)
Sajt válogatás (BeZso Tanya – Szakács Zsolt)
Meleg ételek
Bacon-be tekert csirkemell rolád aszalt paradicsommal és feta sajttal töltve, füstölt sajtmártás
Hoisin szószos kacsaragu LM
Szürkemarha pörkölt LM, GM
Slambuc, öhöm LM
Csicseriborsós zöldség curry V
Petrezselymes jázminrizs LM, GM, V
Szójás pirított tészta LM, V
Juhtúrós sztrapacska – frissen a helyszínen készítve
Saláták
Kevert zöldsaláta, olívaolaj, balzsamecet LM, GM, V
Házi csalamádé LM, GM, V
Vecsési savanyúságok LM, GM, V
Kovászos uborka LM, V
Desszertek
Mákos-almás balajka vaníliaöntettel
Chilis-csokis brownie
Meggyes lepény